Amasra’nın ve Bartın’ın yöresel ekmeğidir. Kepekli ekmeklere nazaran daha güzel tadı vardır. Taze kalma süresi normak ekmeklere nazaran 2-3 gün daha fazladır.En büyük özelliği 150 derecelik fırında çöven kabında pişmesidir…
Amasra’ya geldiyseniz kesinlikle tadmanızı tavsiye ederim. Çöven ekmeğini Amasra’daki ekmek fırınlarda bulabilirsiniz…
çok güzel bir ekmek,ben çok beğendim ilk defa tatdım,osmaniyeden geldim amasranın denizi için insanları çok hoş dostluk ve sevgi saygı şehiri ,ben beğendim
Biz de Kastamonu’dan geldik.Çakraz’da bir markette görüp aldık.Çok beğendik,gerçekten doyurucu ve lezzetli.3-4 gün sonra bile yeniyor.Dönüşte de fazlaca almayı düşünüyoruz.