Şimşir Kaşık Kullanımı İçin Öneriler
- Şimşir kaşık sert lifli bir ağaç yapısına sahip olduğu için yağlandığında(zeytin yağı) gözenekleri içine yağı hapseder ve içine su çekmesini önler. Bu nedenle yumuşama yapmaz ve yumuşamadan kaynaklı kararma olmaz.
- Kullanmadan önce ilk olarak su ile yıkanmış ve kurumuş olan kaşığı, zeytin yağlı pamuk ile iyice yağlamak gereklidir.
- Kullanım sıklığına göre 2-3 ayda bir beyazlamaya başladığında zeytin yağı ile tekrar yağlanır.
- Bulaşık makinesinde kesinlikle yıkamayınız!
- Kaynayan tencerenin içinde ve üstünde bıraklmayınız.
- Sabun bazlı ürünlerle temizlemeyiniz.
Bu yöntemleri kullanarak şimşir kaşığınızı uzun süre ve sağlıklı bir biçimde kullanabilirsiniz.