Şimşir Kaşık Kullanımı İçin Öneriler

  • Şimşir kaşık sert lifli bir ağaç yapısına sahip olduğu için yağlandığında(zeytin yağı) gözenekleri içine yağı hapseder ve içine su çekmesini önler. Bu nedenle yumuşama yapmaz ve yumuşamadan kaynaklı kararma olmaz.
  • Kullanmadan önce ilk olarak su ile yıkanmış ve kurumuş olan kaşığı, zeytin yağlı pamuk ile iyice yağlamak gereklidir.
  • Kullanım sıklığına göre 2-3 ayda bir beyazlamaya başladığında zeytin yağı ile tekrar yağlanır.
  • Bulaşık makinesinde kesinlikle yıkamayınız!
  • Kaynayan tencerenin içinde ve üstünde bıraklmayınız.
  • Sabun bazlı ürünlerle temizlemeyiniz.

Bu yöntemleri kullanarak şimşir kaşığınızı uzun süre ve sağlıklı bir biçimde kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz